16 Ocak 2008 Çarşamba

Malezya Uluslar Arası İslam Üniversitesi

Malezya Uluslar Arası İslam Üniversitesi

Malezya Uluslar Arası İslam Üniversitesi (International Islamic University Malaysia -IIUM),Türkiye, Malezya, Bengladeş, Mısır, Libya, Maldivya, Pakistan, Suudi Arabistan ve İslam Konferansı Örgütü tarafından 1983 yılında kurulmuş uluslar arası bir üniversitedir. Öğrencileri arasında dünyanın en geniş ülke profiline sahip üniversitelerin başında gelmektedir (100’den fazla farklı ülke). Mezunlarının akademik mükemmeliyet ve her yönden İslami değer ve ahlaki sistemini dengeleyen kişilikte bireyler olarak yetişmesine önem verir.

Üniversite kendisine misyon olarak, öğrenciler arasında (Triple I’CE) olarak bilinen, Bütünlük, İslami Değerler, Uluslar Arası Olma ve Kapsamlı Mükemmeliyeti (Integration, Islamization, Internationalization ve comprehensive Excellence) esas almıştır. Üniversite, bu misyon doğrultusunda, genelde İslam Toplumlarının özelde ise Malezya’nın kalkınmasında kilit rol oynayacak maneviyat ve profesyonellikle donanımlı geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.

IIUM, içinde ana kuruculardan Türkiye’nin de bulunduğu yukarıda sayılı 8 ülkenin ve şu andaki yöneticisi değerli bir Türk Bilim adamı olan (Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu) İslam Konferansı yönetimi altında çalışmaktadır. Dünya çapında pek çok ülke yönetimi, uluslar arası üniversite ve bilimsel ve eğitimsel kuruluş ile üye sıfatıyla çeşitli ortak projelere imza atmaktadırlar. Ayrıca Malezya’daki pekçok ticari kuruluşla özellikle öğrencilerin pratik çalışma deneyimleri kazanması amacıyla bağlantıları ve projeleri bulunmaktadır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bloğunuzu ilgiyle takip ediyorum.bilgileriniz için çok teşekkürler.orada bulunan biri olarak size birkaç tane sorum olacak.islam üniversitesine başvuru için gerekli olan belgeleri yaklaşık 1,5 ay önce gönderdik.ancak hala bir haber gelmedi.mail de atmıştım üniversiteye ama ordan da yanıt gelmedi.ne zaman cevap gelir acaba?şimdiden teşekkürler.selamlar...

Yeni Vizyon (New Vision) dedi ki...

Teşekkürler. Burada kabulle ilgili işlemlerin oldukça uzun sürdüğünü söylüyorlar. Admissions kısmına tekrar tekrar mail atın. Sıkıştırmadıkça pek ilgilenmeyebilirler. İyi referanslar göndermeniz de işe yarayabilir.